Aurinko ja iho

 

Auringon vaikutuksen tuloksena ihoon syntyy erilaisia valon aiheuttamia vaurioita ihossa. Vauriot näkyvät iholla ryppyinä, epätasaisena ihonvärinä ja maksaläiskinä sekä voivat johtaa ihon immuunipuolustuksen heikentymiseen ja sitä kautta ihosyöpään.

Pienikin ulkoilu päivänvalossa aiheuttaa ihoon vanhenemisen merkkejä. Ensisijainen suojautuminen UV-säteiltä on aurinkosuojakertoimellisen voiteen käyttö päivittäin, jopa pilvisellä ilmalla, koska UV-säteily pääsee pilviverhon läpi.

Tänä päivänä on onneksi saatavilla koostumukseltaan miellyttäviä aurinkosuojatuotteita joita on mukava käyttää päivittäin ja on osana aamuista ihonhoito rutiinia. Aurinkosuojavoidetta olisi hyvä levittää vähintään kaksi kertaa päivässä varsinkin jos oleilet paljon ulkona ja vielä useammin, jos käyt uimassa.

Mikään aurinkosuojakerroin ei suojaa 100-prosenttisesti, joten älä ota aurinkoa sen ollessa korkeimmillaan ja suojaudu toisinaan vaatteilla.

Jos tahdot väriä iholle niin itseruskettavat ovat tähän hyvä vaihtoehto, nykyään itseruskettavissakin on myös maltillisesti asteittain ruskettavia ja hyväntuoksuisia voiteita.

Suositellu tuotteet

 

Ziaja med – kirkastava päivävoide pigmenttimuutoksille 50ml sk 20

 

Ziaja med – matta aurinkovoide kasvoille SK 50+

 

Ziaja Cupuacu – toffeen tuoksuinen asteittain ruskettava vartalovoide 300ml